Beleggingspand verkopen

Beleggingspand verkopen

Door onze innovatieve en professionele manier van werken, vinden wij binnen een paar dagen de beste koper voor uw beleggingspand. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod is waar wij het beste in zijn. Bijna alle particulieren en professionele vastgoedopkopers hebben wij in ons CRM-systeem.

Wilt u een beleggingspand verkopen? Wij bemiddelen zowel bij losse objecten als gehele portefeuilles: variërend van woningen, winkels, bedrijfshallen, kantoren en/of horeca. De Beleggingsmakelaar is landelijk actief en gespecialiseerd in het kopen en verkopen van beleggingspanden. Dus twijfel niet langer en verkoop nu uw beleggingspand tegen de hoogste prijs. Neem nu contact op

U bepaalt zelf de verkoopprijs
Uw vastgoed wordt in de verkoop gezet
U krijgt de beste deal die u wenst te hebben

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw vastgoed? Wij komen graag met u in contact.

Hoe berekent u de waarde van een beleggingspand?

Makelaars en beleggers kijken voor de waarde van een beleggingspand naar een percentage van de leegwaarde en/of de woz waarde. Voor de leegwaarde wordt gekeken wat het pand in de huidige staat waard zou zijn. De volgende gegevens zijn hier onder andere van belang: bouwkundige staat, locatie en oppervlakte. Een goed onderbouwde waarde is het begin voor een succesvolle en snelle verkoop van een beleggingspand.

Het percentage hangt af van de situatie in verhuurde staat. Hierbij wordt gekeken naar de kale huurprijs, het type huurder en risico’s op het gebied van wet- en regelgeving. Vervolgens wordt het percentage vermenigvuldigd met de leegwaarde en/of de woz waarde. De uitkomst hiervan is een goede indicatie van de waarde van uw verhuurde woning of beleggingspand.

Onze specialisten hebben veel data en gegevens beschikbaar om een nauwkeurige waarde van uw beleggingspand te berekenen. Dit helpt bij het succesvol verkopen van uw beleggingspand. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor een vrijblijvende waardebepaling.

Bereken wat uw pand waard is
Beleggingspand verkopen
90% Is binnen 1 week verkocht
88% Deal zekerheid
82% Beoordeelt ons met een 8 of hoger
100% Inzet van onze medewerkers om de verkoop te laten slagen

Aan wie kunt u een beleggingspand verkopen?

U kunt uw beleggingspand aan zowel particuliere als professionele beleggers verkopen. De particulieren kopen vastgoed voor bijvoorbeeld zijn of haar eigen pensioen. De professionele investeerders beleggen geld van derden in beleggingspanden via beleggingsfondsen. De meerderheid van deze fondsen hebben specifieke zoekopdrachten bij ons lopen en zijn naarstig opzoek om hun beleggingsportefeuille te vergroten.

De Beleggingsmakelaar heeft een groot netwerk, wat bestaat uit duizenden potentiële opkopers, waarvan we gedetailleerd weten wat voor vastgoed zij willen kopen. De ene belegger is opzoek naar iets in één van de grote steden. De andere is juist opzoek naar een beleggingspand met bouwkundige uitdagingen.

Plan informatie gesprek
Beleggingsmakelaar landelijk

Beleggingspand verkopen in de huidige markt?

Een beleggingspand verkopen is in de huidige markt geen slecht idee. Naast de marktomstandigheden, kan het zijn dat uw huuropbrengsten of rentelasten veranderen. Ook kan er achterstallig onderhoud ontstaan. In de bovenstaande gevallen kan het raadzaam zijn om uw pand te verkopen. Wij hebben een groot netwerk en zijn gespecialiseerd in het verkopen van beleggingspanden aan zowel particuliere als professionele partijen.

Een belangrijk gegeven is dat er geen makelaarskosten of andere bijkomende kosten voor de verkopende partij zijn. De Beleggingsmakelaar is voor een verkoper dus geheel kosteloos. Het hele bedrag van de verkoop minus de uitstaande hypotheek komt op uw bankrekening terecht na de verkoop. Met dit geld kunt u weer verder beleggen en andere biedingen doen.

We adviseren eigenaren meestal om een pand selectief aan te bieden via een stille verkoop. Op deze manier komt het niet op de openbare markt terecht. Onze ervaring leert namelijk dat de meeste beleggingspanden via een stille verkoop in de beste biedingen eindigen. Dat wil zeggen dat wij het beleggingspand aan potentiële kopers in ons netwerk aanbieden. Online worden slechts een beperkt aantal verhuurde panden te koop aangeboden. Een beleggingspand in verhuurde staat verkopen doet u met onze hulp en niet met een doorsnee makelaar.

Beleggingsmakelaar landelijk

No cure no pay!

Voor onze uitgebreide persoonlijke service en bemiddeling, berekenen wij een courtage bij de kopende partij. Dit is tegenovergesteld vergeleken met een gewone verkoopmakelaar. Pas als er een daadwerkelijke transactie plaatsvindt, wordt er een bemiddelingsfactuur opgemaakt. Wilt u uw beleggingspand verkopen of een vrijblijvend bod ontvangen? Verkoop nu gratis uw pand.

Voor zowel de koper als verkoper is het altijd mogelijk om een gratis waardebepaling van een beleggingspand aan te vragen via onze website. Twijfelt u over de verkoop van een beleggingspand? Aarzel niet langer en neem contact op met één van onze specialisten. Een succesvolle verkoop, zonder kosten, is bijna gegarandeerd bij de Beleggingsmakelaar.

Beleggingsmakelaar landelijk
90% Is binnen 1 week verkocht
Beleggingspand verkopen

Vragen over het verkopen van een beleggingspand?

Verhuurd beleggingspand verkopen

Hoe verkoopt u een verhuurde woning?

De Beleggingsmakelaar begeleidt vastgoedeigenaren bij het verkopen van een beleggingspand. Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren. Tijdens een kennismakingsgesprek introduceren wij onze werkwijze en zoomen we in op uw persoonlijke situatie. We bespreken de verschillende manieren van verkopen en overleggen welke verkoop tactiek in uw geval het beste is. Dit is per beleggingspand verschillend.

Optimaal verhuurde en gerenoveerde appartementen verkopen wij via een andere strategie dan panden met achterstallig onderhoud. Betalen uw huurders goed of hebben zij bijvoorbeeld een huurachterstand? Wat het antwoord ook mag zijn, wij hebben de juiste koper in ons netwerk zitten en zorgen er samen met u voor dat de verkoop een succes wordt.

U kunt dan ook met alle soorten beleggingspanden bij ons terecht. Wij weten vaak precies welke opkoper bereid is om een goed vrijblijvend bod uit te brengen. Bijna al onze beleggers bieden zonder voorbehoud van financiering, waardoor wij snel kunnen schakelen tussen de verkoper en koper. Als één van de beleggers daadwerkelijk geïnteresseerd is na de bezichtigingen, kunnen zij akkoord gaan met de door u gehanteerde vraagprijs en verkoopvoorwaarden.

In sommige gevallen kunt u zelfs uw beleggingspand verkopen zonder bezichtiging. U bepaalt uiteindelijk zelf aan welke koper u het pand wilt verkopen. Na een overeenstemming wordt er een koopovereenkomst opgesteld en handelt de notaris de verkoop van uw beleggingspand verder af. In de meeste gevallen kunt u al binnen een week het geld op uw rekening verwachten en is uw beleggingspand officieel verkocht.

Plan informatie gesprek
Verhuurd beleggingspand verkopen

Hoeveel belasting betaalt u?

Hoeveel belasting u over het verkopen van een beleggingspand betaald, is afhankelijk of u dit pand als natuurlijk persoon of als bedrijf heeft gekocht. Gaat u uw beleggingspand verkopen uit een vastgoed BV, dan zal hier vennootschapsbelasting over worden gerekend. In het geval u het beleggingspand als natuurlijk persoon heeft gekocht, hangt het ervan af of u het vastgoed in box 1 of 3 aanhoudt.

Fiscaal gezien kunnen beleggingspanden in beiden boxen vallen. In eerste instantie valt het investeren in een beleggingspand in box 3. Hier betaalt u ieder jaar vermogensrendementsheffing over een percentage van de woz waarde minus het uitstaande hypotheekbedrag. De overwaarde bij het verkopen van een beleggingspand is in box 3 belastingvrij. Waarschijnlijk betaalt u dus geen belasting bij de verkoop van uw beleggingspand. Het investeren in beleggingspanden valt in box 1, als u zelf veel werk verricht en het niet meer onder normaal vermogensbeheer valt.

Bij het verkopen van een pand, betaalt een verkoper geen overdrachtsbelasting over het vastgoed. Deze kosten zijn voor de aankopende partij en worden door de notaris verrekend bij de levering. Het maakt niet uit of het om een leeg of verhuurd beleggingspand gaat. De hoogte van de overdrachtsbelasting hangt af van het gebruiksdoel van het pand. Bij eigen gebruik zal de overdrachtsbelasting uitkomen op 0% of 2%. Bij niet eigen gebruik wordt 10,4% in 2023 gerekend.

Twijfelt u over de fiscale gevolgen van het verkopen van uw onroerend goed. Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Beleggingsmakelaar support

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van vastgoed?

Beleggingsmakelaar is de grootste en goedkoopste partner bij het verkopen van vastgoed door heel Nederland.

Liever een beleggingspand kopen?

Een beleggingspand kopen doet u met behulp van de Beleggingsmakelaar. Wekelijks bieden wij off-market meerdere investeringsmogelijkheden aan. Dit betreft zowel lege beleggingspanden als panden in verhuurde staat. De Beleggingsmakelaar beschikt over het grootste off-market vastgoed aanbod. Wij helpen zowel particuliere als professionele kopers. Indien we een match vinden tussen een te verkopen object en uw wensen nemen wij contact met u op. Bent u geïnteresseerd in het aankopen van beleggingspanden? Vul hier uw zoekprofiel in.

Gaat u binnenkort een pand kopen? Of heeft u interesse in een gehele portefeuille en heeft u hulp nodig bij het vinden van financiering? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. In Nederland zijn de ABN-AMRO, ING en Rabobank actief op het gebied van vastgoedfinanciering.

U kunt hier alleen als professionele koper terecht. Voor kleine particuliere kopers zijn er alternatieve hypotheekverstrekkers. Wel vragen zij hogere rentes voor het financieren van verhuurd onroerend goed. De bekendste zijn RNHB, Domivest en NIBC. Beleggingspanden zijn voor maximaal 80% te financieren. Deze hefboom zorgt ervoor dat het kopen van verhuurd vastgoed als lucratieve belegging wordt gezien. Gaat u investeren in een beleggingspand met huuropbrengsten? Laat u dan eerst door ons adviseren, om een goed rendement op uw vermogen te realiseren.

Neem nu contact op
whatsapp iconStel uw vraag